Kurser / undervisning

Gillar du att gå på kurs? Vad bra, jag älskar att leda kurser! Att ägna hela dagar åt roligt, kreativt arbete och utforska nya tekniker och idéer och träffa likasinnade, är bland det bästa som finns! Exempel på kurser jag ofta erbjuder är:

  • Snygga textiltryck med enkla tryckmetoder
  • Stämpeltryck
  • Kombinera enkla textiltryck med broderi
  • Sy dina egna anteckningsböcker
  • Broderi på papper

Jag samarbetar med Hemslöjden i Skåne och Kronoberg. Jag leder även kurser i egen regi i min mysiga designstudio i Gemla.

Är ni 4-5 personer som vill gå på kurs arrangerar jag den gärna efter era önskemål. Är ni flera och har egen lokal kommer jag gärna till er.

Kommande kurser

Tryck och broderikurs 14-15 oktober 2023 hos
Hemslöjden i Kronoberg, Växjö
I kursen kombineras enkla textiltrycksmetoder med broderi. Första dagen trycker vi block-, stämpel- och schablontryck på bomulls- och linnetyger. Andra dagen broderar vi på tygerna vi tryckt. Med förstygn, efterstygn, kedjestygn, korsstygn, pärlor och paljetter broderar vi, gör mönster, bilder eller broderar text. De tryckta och broderade tygerna passar bra att användas till tygkassar, tavlor, kuddfodral och andra inredningstextilier och accessoarer. Kursen passar både nybörjare och den som är mer erfaren och har broderat och tryck tidigare.
Mer info och anmälan här https://hemslojdenkronoberg.se/tryck/

Flätade trasmattor 25-26 november
Hemslöjden i Skåne, Landskrona
Kursen är fullbokad
Flätade trasmattor 25-26 november
Hemslöjden i Skåne, Landskrona
På kursen lär vi oss tekniken inflätade trasmattor. Mattorna flätas på ett sätt som liknar tuskaftsväv. Inflätningen görs i tidigare varv samtidigt som mattan flätas och växer på bredden (tekniken ska inte förväxlas med flätor som sys ihop). De enda redskap som behövs är en grövre virknål eller stoppnål samt sax. Resultatet blir en rund eller oval matta, bestående endast av mattrasor. Med tekniken är det även möjligt att fläta korgar och väskor. Tekniken är relativt okänd, den har folkligt ursprung, men utvecklades troligen under 1:a världskrigets krisår, i ett försök att ta tillvara på de knappa resurser i form av textilier som fanns att tillgå. Att ta tillvara på de resurser vi har är lika aktuellt nu som då. Deltagarna tar med sig material till mattrasor, vilket kan vara olika typer av utslitna bomullstextilier som sängkläder eller kläder. Inga förberedelser behövs, vi gör trasorna på kursen. Under kursen kan du påbörja en eller flera mattor som du enkelt gör färdigt hemma.
Mer info och anmälan här http://hemslojdeniskane.se/kurser/

Gå kurs i textiltryck, stämpeltryck och andra kreativa textilområden
Textiltryck Tryck- och broderikurs
Stämpeltryckskurs
Tryck- och broderikurs
Gör anteckningsböcker kurs
Broderi på papper kurs
Tryck- och broderikurs
Korsstygn - Illustration