Unika arbeten

Konsthantverk, slöjd, görande, making, pyssel… Jag har valt att inte definiera med ord den del av min verksamhet där jag arbetar med unika verk och friare skapande. Jag arbetar lust- och idébetonat och undersöker genom praktiskt arbete ämnen, material eller tekniker som intresserar mig. Ämnen kan vara aktuella händelser och samtiden, kreativitet, hållbarhet eller form helt enkelt. Tekniker jag ofta återkommer till är broderi, teckning, olika tryckmetoder, virkning eller digitalt arbete.

Du har kanske sett mina stämpeltryck på Instagram? Jag gör några stämplar varje vecka och trycker sedan mönster och bilder. Det började som en kreativ utmaning för flera år sedan, jag tänkte göra en stämpel i veckan under ett år, men sedan har jag bara fortsatt. Jag tycker om det handskurna uttrycket, men också friheten och begränsningen i det analoga arbetet. Vill du också prova stämpeltryck har jag kurser i det.
Resultatet av mitt fria arbete kan vara verk som jag ställer ut, nya kursidéer, nya produkter eller bara experiment med att materialisera tankar.

Detta är helt enkelt mitt personliga kreativa labb, där jag kan prova, reflektera och lära mig, men också ett andningshål och inspirationskälla i en ganska hektisk tillvaro. Här får idéer ta tid att växa fram.

Separatutställningen "Jag är lycklig" på Smålands museum

Exempel på unika arbeten

Broderi och screentryck
Broderi
Hoppsan! Ibland kan ett feltryck leda till nya idéer.
Virkade och broderade tavlor
Screentryck
Stämpeltryck. Hur mycket går det att variera en blå triangel och en röd prick?
Korsstygn - Illustration