Vad jag gör

Mönsterdesign

Mönster, oh la la, min passion. Att få ihop en idé färg- och formmässigt är alltid en rolig utmaning. Min mönsterdesign är modern, grafisk, personlig och färgstark. Jag gillar enkla former som streck och prickar och använder mig ofta av dem i olika kombinationer. Jag arbetar mycket för hand med till exempel stämpeltryck eller teckning, men levererar slutresultatet digitalt. Jag tycker att den lilla oregelbundenheten som analoga tekniker ger tillför mönstren liv.

Är du intresserad av min design, kontakta mig, så visar jag gärna flera mönsteridéer för ditt företag. Jag arbetar kontinuerligt med mönster och har alltid nya kollektioner på gång.

Mattflätning

De senaste åren har jag arbetat med ”Inflätade trasmattor”. Mattorna flätas på ett sätt som liknar tuskaftsväv. Tekniken ska inte förväxlas med flätor som sys ihop, här görs inflätningen i tidigare varv samtidigt som mattan flätas och växer på bredden. Resultatet blir ofta en rund eller oval matta, bestående endast av mattrasor. Med tekniken är det även möjligt att fläta korgar och väskor.

Tekniken är relativt okänd. Jag har lärt mig den genom experimentellt arbete. Det är fantastiskt roligt och man kan använda textilier som annars skulle kastats. Förra året kunde jag, med hjälp av projektmedel från Nämnden för hemslöjdsfrågor fördjupa mig i arbetet och utveckla design och kvalitén på mattorna.

Vill du lära dig att göra inflätade trasmattor? Jag leder kurser i trasmattsflätning. Kontakta mig om du vill veta mera.

Designuppdrag

Att arbeta med designuppdrag är alltid en kreativ utmaning. Uppdragen ser ofta olika ut, allt från ett mönster till en hel kollektion olika produkter, färgsättning eller mera övergripande produktionsarbete.

Mina mönster används som inredningstextil och jag arbetar med textil produktdesign, till exempel med kollektioner av textila leksaker åt IKEA. Det är en utmaning att få en produkt att fungera för människor med olika kulturell bakgrund och livsstil, samtidigt som stort fokus ligger på produktion och olika hållbarhetsaspekter. När jag arbetar med designuppdrag har jag stor nytta av min långa erfarenhet som designer, samtidigt som jag alltid lär mig mer om material, tillverkning, hållbarhet och människor. Jag har samarbetat med bland andra IKEA, AB Småland, Färg & Form, Bigso Box, Kardelen, Hemslöjden i Kronoberg m.fl.

Är du intresserad av samarbete, kontakta mig, så diskuterar vi vad jag kan göra för ditt företag.

Unika arbeten

Konsthantverk, slöjd, görande, making, pyssel… Jag har valt att inte definiera med ord den del av min verksamhet där jag arbetar med unika verk och friare skapande. Jag arbetar lust- och idébetonat och undersöker genom praktiskt arbete ämnen, material eller tekniker. Ämnen kan vara aktuella händelser och samtiden, kreativitet, hållbarhet eller form helt enkelt. Tekniker jag ofta återkommer till är broderi, mattflätning, teckning, olika tryckmetoder, virkning eller digitalt arbete.

Du har kanske sett mina stämpeltryck på Instagram? Jag gör några stämplar varje vecka och trycker sedan mönster och bilder. Det började som en kreativ utmaning för flera år sedan, jag tänkte göra en stämpel i veckan under ett år, men sedan har jag bara fortsatt. Jag tycker om det handskurna uttrycket, men också friheten och begränsningen i det analoga arbetet. Vill du också prova stämpeltryck leder jag kurser i tekniken.

Resultatet av mitt fria arbete kan vara verk som jag ställer ut, nya kursidéer, nya produkter eller bara experiment med att materialisera tankar.

Detta är helt enkelt mitt personliga kreativa labb, där jag kan prova, reflektera och lära mig, men också ett andningshål och inspirationskälla i en ganska hektisk tillvaro. Här får idéer ta tid att växa fram.